loading...
پایگاه آموزشی اشتغال زایی
آخرین ارسال های انجمن
پیمان بازدید : 7518 پنجشنبه 20 آذر 1393 نظرات (1)

پرورش قارچ

در این مقاله با اصطلاحات و موارد فنی که در پرورش قارچ باید بدانید، پرداخته می شود

نور:

قارچ دکمه ای در مراحل پرورش قارچ به نور نیازی ندارد و استفاده از لامپ به منظور نظارت بر رشد قارچ، سهولت کار و برداشت قارچ در سالنهای پرورش می باشد. روشنایی خوب هم برای دیدن رشد قارچ ها و هم برای راحت کار کردن قارچ چین ها در سالن ها لازم است. آنها باید بصورت موازی و زیگزاگ در طول دیوارهای سالن پرورش نصب شوند.

روشنایی مناسب برای یک سالن بطول 18 متر و عرض 6 یا 6/5 متر 16 لامپ فلورسنت 60 وات است که 12 عدد آن روی دیوارهای کناری (در هر طرف 6 عدد بصورت زیگزاگ) و 6 عدد سقف نصب می شود.

دما:

دمای مورد نیاز قارچ دکمه ای در طی مراحل مختلف پرورش:

- مرحله پر کردن سالن (filling):

در این مرحله کمپوست مورد استفاده در بستر قارچ به سه صورت کیسه ای (bag) ، بلوک (block) و توده ای (bluk) می باشد. کمپوست مورد استفاده باید دارای 68% رطوبت، 2% نیتروژن و PH آن 7/5 و نسبت کربن به نیتروژن 18 (C/N) باشد.

- مرحله ریسه دوانی در کمپوست (spawn run):

(در هفته اول دمای کمپوست 25 درجه سانتی گراد و در هفته دوم بین 26 و 27 درجه سانتی گراد می باشد. (در مراحل رشد ریسه دوانی در کمپوست جزء این مرحله می باشد، کنترل دمای کمپوست معیار است و در سالن های استاندارد و عایق ، اختلاف دمای محیط حدود 2 درجه کمتر از درجه کمپوست می باشد)

- مرحله ریسه دوانی در خاک پوششی (case run):

رژیم دمایی در این مرحله که از مراحل رشد رویشی است مشابه ریسه دوانی در کمپوست می باشد.

- مرحله هوادهی (aeration/ventinh):

در این مرحله کاهش دمای محیط (از این مرحله تا پایان برداشت مراحل رشد زایشی محسوب می شود. در این مرحله کنترل دمای محیط معیار است و در سالن های استاندارد و عایق ، اختلاف دمای کمپوست 2 درجه بیشتر از هوای سالن می باشد ) ظرف مدت 4 روز 25 یا 23 درجه به 17-18 درجه سانتیگراد کاهش می یابد.

- برداشت (harvesting):

برداشت طی سه مرحله انجام می گیرد:

* فلاش اول (flush 1): دمای محیط 17-18 درجه سانتیگراد و درجه کمپوست 20 الی 21 درجه سانتیگراد است.

* فلاش دوم (flush 2): دمای محیط 18 درجه سانتی گراد و درجه کمپوست 20 درجه سانتی گراد است.

* فلاش سوم (flush 3): دمای محیط 18 درجه سانتیگراد و درجه کمپوست 20 درجه سانتیگراد است.

- مرحله کوک اوت (cook out):

پس از برداشت قارچ در سه فلاش ، عملیات cook out بمنظور حذف میسلیوم های قارچ و عوامل بیماری زا به مدت 12 ساعت در دمای 70 درجه سانتیگراد توسط بخار ، کوک اوت می شود.

- مرحله تخلیه (emptying):

بعد از عملیات کوک اوت و خنک شدن محیط ، کمپوست سالن پرورش تخلیه و سالن برای پر کردن مرحله بعدی آماده خواهد شد.

- رطوبت نسبی (RH):

1. در مرحله ریسه دوانی در کمپوست میزان رطوبت نسبی 95-96% می باشد.

2. در مرحله ریسه دوانیدر خاک پوششی میزان رطوبت نسبی 96% است.

3. در مرحله هوادهی میزان رطوبت نسبی 91-96% است.

- در مرحله برداشت میزان رطوبت نسبی:

1. طی فلش یک : 85-90%

2. طی فلش دو : 86-88%

3. طی فلش سه : 86-88%

- دی اکسید کربن (CO2):

- در مرحله ریسه دوانی در کمپوست مقدار CO2 مقادیر بیش از 500 P.P.M می باشد.

- در مرحله ریسه دوانی در خاک پوششی مقدار CO2 مشابه مرحله ریسه دوانی در کمپوست است.

- در مرحله هوادهی مقدار CO2 را می توان 1400-2200 P.P.M مد نظر داشت.

- در مرحله برداشت مقدار CO2 در فلاش های مختلف به شرح ذیل است:

** طی فلاش یک : 1200-1800 P.P.M

** طی فلاش دو : 1200-1800 P.P.M

 ** طی فلاش سه : 1000-1600 P.P.M

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط مهدی در تاریخ 1393/10/07 و 11:38 دقیقه ارسال شده است

سلام لینک دانلود اصطلاحات و موارد فنی قارچ موجود نیست
پاسخ : از لینک زیر دانلود نمایید :
http://s5.picofile.com/file/8160108700/Estelahat_eshteghaal_rzb_ir_.pdf.html


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 113
  • کل نظرات : 805
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 6022
  • آی پی امروز : 18
  • آی پی دیروز : 111
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 239
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 7
  • بازدید هفته : 812
  • بازدید ماه : 261
  • بازدید سال : 54,851
  • بازدید کلی : 3,580,322