loading...
پایگاه آموزشی اشتغال زایی
آخرین ارسال های انجمن
پیمان بازدید : 4406 یکشنبه 08 دی 1392 نظرات (1)

پرورش قارچ

در این پست به مراحل آماده سازی سالن های پرورش قارچ در شش مرحله پرداخته میشود

 1-    آماده سازی سالن پرورش قارچ:

بلوكهای كمپوست در شروع عملیات وارد سالن شده و به طور مرتب كنار هم چیده می‌شوند پس از آن میزان رطوبت حداكثر 90% ، دما 27- 26 درجه سانتیگراد تنظیم می‌گردد با گذشت 4-3 روز وارد مرحله تخته‌كوبی می‌شویم. تخته‌كوبی شامل برداشت روكش‌های روی بلوك و هم سطح كردن قسمتهای ناهموار آن می‌باشد.

واحد خدمات فنی پس از فروش شركت قارچ یكتای سپاهان با توجه به درخواستهای مكرر تولید كنندگان مباحثی مختصر و كاربردی پیرامون پرورش و تولید قارچ دكمه ای را به استحضار این عزیزان برساند، لذا امید است مطالبی كه در ذیل آمده است بتواند راهگشای شما عزیزان در امر تولید و پرورش قارچ دكمه ای خوراكی باشد، در انتها از كلیه صاحبنظران و تولید كنندگان عزیز خواهشمندیم كه با ارائه مطالب، انتقادات و پیشنهادات خود، مارا در ارائه خدمات مطلوب تر و بهتر راهنمایی فرمایند.

به طور كلی می توان عملیات سالن داری و پرورش قارچ دكمه ای را در 8 مرحله به شرح ذیل مورد توجه قرارداد:

1-    آماده سازی سالن کشت قارچ:

الف) نظافت سالن
ب) ضد عفونی سالن به روش حرارتی یا شیمیایی یا تركیبی از هر دو روش

2-چیدن بلوكها

3-اسپانران شامل:

باز كردن پوشش بلوكها، تخته كوبی، كشیدن پوشش مناسب روی كمپوست

4-عملیات خاكدهی:

در این مرحله كه 12-11 روز پس از كشت انجام می‌گردد دمای مناسب كمپوست 25 درجه سانتیگراد و رطوبت هوای سالن 95-90% می باشد. خاك استفاده شده باید رطوبت مناسب داشته و به ارتفاع 4-3 سانتیمتر بر روی سطح بلوك به طور یكنواخت داده شود.

5-عملیات رافلینگ:

7-6 روز پس از عملیات خاكدهی زمانی كه 30-20% از سطح خاك سفید كرده باشد انجام می‌گیرد در این عملیات خاك روی سطح بلوك كمپوست را به طور عمیق زیرورو نموده‌ و مجدداً سطح می‌كنیم در این مرحله باید میزان Co₂ سالن 2000 الی 2500 پی‌پی‌ام، رطوبت 95% و دمای كمپوست 25-24 درجه سانتیگراد باشد.

6-عملیات هوادهی:

3-2 روز پس از رافلینگ انجام می‌شود در این مرحله باید میزان Co₂ 1200-800 پی پی ام، رطوبت 90%، دمای كمپوست 25-24 درجه سانتیگراد بوده و در صورت لزوم آبیاری انجام گردد در طول 3-2 روز هوادهی باید دمای كمپوست را از حدود 25 درجه سانتیگراد به 21-20 درجه رسانده دمای هوای سالن را 18-17 درجه سانتیگراد و رطوبت را حدود 5 الی 10% كاهش دهیم پس از هوادهی خاك سالن هر روز بررسی شود تا در صورت بروز خشكی خاك بلافاصله آبیاری انجام شود 12 روز پس از هوادهی فلاش اول ظاهر می‌شود پس از آن تا 4 فلاش میتوان قارچ برداشت نمود در آخرین روز دوره كه روز 60-57 است بلوك‌ها از سالن پرورش خارج گردیده و سالن را جهت ضد‌عفونی با آب و فرمالین 4% پاستوریزه می‌كنیم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 113
  • کل نظرات : 805
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 6025
  • آی پی امروز : 67
  • آی پی دیروز : 79
  • بازدید امروز : 122
  • باردید دیروز : 114
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 2,652
  • بازدید ماه : 2,652
  • بازدید سال : 88,019
  • بازدید کلی : 3,613,490