بسیاری از رموز و مشکلات کار قارچ و پرورش در هیچ آموزشگاه و کتابی گفته نمیشود و به همین دلیل است که تولید کنندگان در جریان کار به مشکلات پیش بینی نشده برخورد میکنند
در این وبلاگ سعی میکنیم که در کنار آموزش اصولی نکاتی که در پرورش قارچ حائز اهمیت بوده را نیز مطرح کنیم تا سرمایه و وقت علاقمندانی که تمایل به ورود به این شغل را دارند هدر نشود
باز هم درباره مشاوره قارچ که در کامنت ها مطرح شده که متاسفانه در حال حاضر به دلیل مشغله کاری امکان مشاره و بازدید از سالن های قارچ وجود ندارد ولی به زودی برای علاقمندان همانطور که قبلا گفته شد سی دی ها و دی وی دی هایی از سالن های پرورش قارچ نمونه در ایران و آموزش تولید بذر و کشت قارچ در این وبلاگ قرار خواهد گرفت
-
رک و راست این موضوع رو در شروع بخش دوم نکات پرورش قارچ باید گفت که در ایران و شاید در کشورهای دیگر افرادی که در این شغل هستند تمایلی به راهنمایی و نشان دادن راه و چاه به تازه کارهای تولید قارچ ندارند . چرایش بماند ...
- حتی آموزشگاههای قارچی هم شاید به جرات میتوان گفت که ٣٠ درصد از حقایق پرورش قارچ را آموزش میدهند. به همین علت است که همیشه تولید کنندگان جدید مجبورند از پله اول شروع کنند
- برای شروع به کار پرورش بهتر است از کمک مشاوران قارچ استفاده کنید چراکه اینکار حتی اگر برای یک دوره از کاشت هم باشد از ضرر شما و شکست در کار قارچ تا مقدار بسیاری خواهد کاست .
- معمولا برای فروش فله قارچ از نایلون های ۵ کیلویی استفاده میشود و اکثر ویزیتورهای خریدار محصولات فقط در بسته های پنج کیلویی قارچ را تحویل میگیرند و در فروشگاهها عرضه میکنند
- قیمت قارچ با کیفیت محصول شما ارتباط مستقیم دارد . همیشه سعی کنید با کمی صرف وقت محصولات را تمیز تر برداشت کنید تا محصولی سفید تر را برداشت کرده که در قیمت فروشتان موثر باشد . همیشه ویزیتورها قیمت محصولات را در زمان خرید متناسب با کیفیت محصولتان تعیین میکنند
- کمی کوچکتر برداشت کردن قارچ از نظر وزن برابر است با یک قارچ بزرگ با وزن کم که در نهایت هیچ تفاوتی نخواهد داشت . ولی ویزیتور ها قارچ کوپکتر و توپر را به قارج بزرگ در زمان خرید اولویت داده و در قیمت محصول بسیار تاثیر گذار است
- معمولا در ته نایلون های قارچ فله از روزنامه یا کاغذ استفاده میکنند تا هم خاک قارچ را در ته نگاهداری کند و هم از عرق کردن نایلون و زرد شدن قارچها جلوگیری کند
- در زمان چیدن قارچ بهتر است از قرار دادن آن تا زمان تحویل به ویزیتور در نایلون اجتناب کنید . در غیر اینصورت از کیفیت قارچ کاسته میشود
- در زمان پرورش قارچ باید به میزان آبدهی آن در زمان برداشت توجه ویژه داشت . اگر پس از آبدهی فورا اقدام به برداشت کنیم منجر به زرد شدن قارچها خواهد شد و با دست زدن به کلاهک قارچ میتوان از زمان مناسب برداشت مطلع شد
- از مواد ضد عفونی کننده در محل ورود به سالن استفاده کنید و همیشه مراقب آلودگی در محیط پرورش قارچ باشید
- کپک سبز بر روی کمپوستها را همیشه از محل آن خارج کرده و به خارج از سالن منتقل کنید و در محل آن از قارچ کش ها استفاده کنید
- ته ریشه کمپوستها را پس از برداشت قارچ از محل کمپوست خارج کنید . در غیر اینصورت باعث آلودگی در محل کمپوست ها خواهد شد
- باقی مانده کمپوستها و زباله های قارچ را در نزدیکی سالن رها نکنید
- پس از آبیاری برای تسریع در خشک شدن کلاهک قارچها از فن های سیرکوله استفاده کنید و یا کولر ها را در حالت تند قرار دهید
- از برخورد باد مستقیم با کمپوست جلوگیری کنید
- از عایق بودن سالن پرورش قارچ و نداشتن راه نفوذ حشرات مطمئن شوید
- رطوبت زیاد منجر به آلودگی کمپوست قارچ و رطوبت کم منجر به خشک شدن و پوک شدن قارچ میشود