در این مطلب به مراحل گام به گام تولید و پرورش قارچ خوراکی پرداخته میشود
- +انتخاب سالن برای پرورش قارچ که مناسب تولید باشد
- +محاسبه تعداد قفسه های مورد نیاز با احتساب راهرو های بین قفسه ها
- +نصب کانال کولر در جای مناسب
- +نصب رطوبت ساز در محل مناسب که رطوبت به روی کمپوستها به صورت مستقیم ریخته نشود
- +خرید کمپوست و سفارش برای هفته بعد
- +ضد عفونی سالن تا رسیدن کمپوست
- +تنظیم دمای هوا بر روی 25 درحه
- +رسیدن کمپوست و چیدن کمپوستها در سالن
- +فرو کردن دماسنج میله ای در کمپوستهای طبقات مختلف
- +کوبیدن کمپوستها بعد از جابجایی برای صاف شدن آنها
- +صبر کردن تا 12 روز و کنترل دمای داخل کمپوست بر روی 27 درجه
- +کندن نایلون های روی کمپوستها در روز 11
- +مخلوط کردن خاک با درصد مناسب آب و خاکدهی کمپوست
- +ضخامت خاک 3 تا 4 سانتی متر .
- +خاک نباید فشرده باشد و نباید آنرا به روی کمپوست فشار داد
- +پهن کردن روزنامه بر روی کمپوستها
- +نگهداری دما بر روی 25 درجه طبق 12 روز اول
- +تا روز 12 بدون نیاز به رطوبت و از امروز رطوبت بیش از 70%
- +روزنامه ها را دائما خیس نگاه میداریم اما آب به کمپوست وارد نشود
- +2 یا 3 روز بعد آبدهی میکنیم
- +همچنان روطوبت روزنامه ها را حفظ میکنیم
- +هوای تازه فراموش نشود
- +رافلینگ
- +روز 7 یا 8 آبدهی
- +میتوانید در این بین آبدهی دیگری هم داشته باشیم اما با حفظ رطوبت نیازی به اینکار نیست
- +روز 24 دما را به 16 میرسانیم و شوک دهی میکنیم (دمای کمپوست )
- +تا روز 26 دما را به تدریج به 19 میرسانیم (دمای کمپوست )
- +روز 34 قارچ قابل برداشت خواهیم داشت و اوج باردهی اولین مرحله از 3 مرحله باردهی قارچ
- +یک هفته بعد باردهی دوم (فلش دوم) و همینطور فلش سوم
+معمولا تا 70 روز کمپوستها را نگاه میداریم - +کمپوستها را از سالن بیرون میریزیم و سپس ضد عفونی
توجه کنید که پس از تجربه کافی شاید بعضی روزها طبق صلاح دید شما تغییر کند. برای مثال اگرسالن پرورش قارچ شما سرد بود شوکدهی یا خاکدهی را به عقب می اندازیم.