loading...
پایگاه آموزشی اشتغال زایی
آخرین ارسال های انجمن
پیمان بازدید : 8845 پنجشنبه 19 بهمن 1391 نظرات (3)

شرایط پرورش قارچ

نکات لازم و تاثیرگذارش شرایط برای پرورش قارچ و هم چنین رشد قارچ،برای دیدن بقیه به ادامه مطلب رجوع کنید

 تهویه

تهویه در محیط اتاق كشت باید بطور یكنواخت انجام شود و نبایستی روی سطح كشت را بیش از حد نیاز هوا داد و تهویه در كلیه نقاط اطاق بطور یكنواخت باشد. 

درجه حرارت

چنانچه درجه حرارت بستر كشت به كمتر از 14 درجه برسد و درجه حرارت محیط اطاق به حدود 7 درجه برسد بایستی اطراف بستر را با پارچه ضخیم پوشاند تا مانع تبادل حرارت به محیط شود. برای سرعت رشد قارچ می‌توان درجه حرارت محیط را به 14.5 درجه رساند و میزان تهویه را بالا برد ولی باید دقت شود كه جهت حركت هوا به طرف سطح قارچ نباشد. 

رطوبت هوا و آبیاری

در موقع تشكیل قارچ ، محیط اطاق احتیاج به رطوبت دارد. بطور متوسط بهترین درجه رطوبت برای كشت بین 80 - 70 درصد می‌باشد. چنانچه درجه رطوبت هوا از این مقدار كمتر شود سطح كلاهكها ترك برداشته یا سطح كلاهك قارچ لك‌دار می‌شود. علاوه بر این سطح بستر خشك شده و احتیاج به آبیاری بیشتری دارد. برای تقلیل میزان رطوبت هوا لازم است در نقاط مختلف اطاق ، رطوبت سنجهای كار گذاشته شود و بطور مرتب مورد بازدید قرار گیرد. در صورتی به علت خشك شدن خاك سطح بستر ، احتیاج به آبیاری است. بایستی بوسیله غبار پاش روی سطح خاك آن هم به حدی كه آب در سطح بستر جریان پیدا نكند و یا در یك جا جمع نشود آبپاشی كنید. آبیاری را با آب خالص و با درجه حرارت 32 درجه و بسیار بااحتیاط انجام دهید. 

تقویت خاك بستر

پس از آنكه قارچها بزرگ شده و نزدیك به برداشت شوند می‌توان روی سطح بستر كود مایع پاشید ولی باید دقت نمود كه روی كلاهك قارچ پاشیده نشود این عمل در بالا بردن میزان محصول بسیار موثر است. 

برداشت محصول

به محض آنكه رشد قارچ به حد كافی رسید و تاج آن شكل كامل خود را پیدا نمود بایستی قارچهای رسیده را جمع آوری نمود و بطور مرتب در طول بستر كشت ، بررسی كرد و قارچهای رسیده را جمع آوری كرد. قارچهایی كه ترك برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی ندارند. علاوه بر این وزن آن كم می‌شود و همچنین قارچهایی كه زودتر از موقع چیده شوند وزن آنها سبك بوده و از قارچهای درجه دو محسوب شده و ارزش غذایی كمتری دارد.

در موقع جمع آوری نباید از سبدهای بزرگ برای این منظور استفاده نمود. زیرا فشار قارچهای روی سبد موجب می‌گردد كه قارچهای زیرین خراش برداشته و سیاه شوند برای جمع‌آوری قارچ ، كافی است كلاهك را در دست گرفته و یك پیچ به آن داده تا پایه آن از زمین جدا شود و بلافاصله ساقه كثیف و آلوده را با چاقوی تیز قطع كرد. و قارچ تمیز را داخل سبد گذاشته و حتی‌المقدور جمع آوری با دستكش انجام گیرد. بهره برداری هر 15 روز یكبار انجام می‌گیرد و این برنامه مدت دو تا سه ماه به طول می‌انجامد. 

بسته بندی

قارچهای چیده شده را به اطاق سرد و خنك انتقال داده و در اسرع وقت نسبت به درجه بندی آن اقدام نموده و قارچهای لك‌دار و ناقص و كج و ناجور را جدا كرده و برای مصارف تهیه پودر فرستاده و قارچهای سالم را در بسته‌های درجه یك و درجه دو به بازار عرضه كنید. 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط م در تاریخ 1395/10/30 و 8:48 دقیقه ارسال شده است

چقد طول میده تا رشدش کامل بشه،چند روز؟

این نظر توسط محمد جواد جعفری در تاریخ 1395/02/09 و 0:03 دقیقه ارسال شده است

خوبه ممنون موفق باشید

این نظر توسط دخملو در تاریخ 1392/09/08 و 19:01 دقیقه ارسال شده است

شکلکشکلکشکلک اینا چیه?


کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 113
  • کل نظرات : 805
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 6021
  • آی پی امروز : 39
  • آی پی دیروز : 121
  • بازدید امروز : 69
  • باردید دیروز : 308
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 1,565
  • بازدید ماه : 4,211
  • بازدید سال : 49,654
  • بازدید کلی : 3,575,125