close
تبلیغات در اینترنت
شرایط اتاق پرورش قارچ

پایگاه آموزشی اشتغال زایی

عرض اتاق پرورش بایستی بحدی باشد که بتوان از راهروهایی که برای آن تعبیه می گردد، براحتی عبور نمود( حدود 70 سانتی متر) عرض طبقات پرورش قارچ را…

banner
تبلیغات
آخرين ارسال هاي انجمن
عنوان پاسخ بازديد آخرين ارسال
اشتباهات سئو سایت اشتباهات سئو سایت 0 51 saeid1989
خواص کفیر خواص کفیر 1 288 saeid1989
 قانون جذب ثروت قانون جذب ثروت 0 82 saeid1989
قیمت لوازم و ابزار تولید قارچ قیمت لوازم و ابزار تولید قارچ 9 15883 pedram90
پرورش عملی قارچ های خوراکی صدفی پرورش عملی قارچ های خوراکی صدفی 1 1428 pedram90
ضدعفونی سالن های قارچ ضدعفونی سالن های قارچ 7 4070 pedram90
مراحل تولید قارچ خوراکی بصورت پاورپوینت مراحل تولید قارچ خوراکی بصورت پاورپوینت 24 17804 pedram90
فیلم آموزش کامل پرورش قارچ صدفی فیلم آموزش کامل پرورش قارچ صدفی 20 18446 pedram90
دانلود کتاب پروش قارچ های خوراکی به تالیف ساسان عرب دانلود کتاب پروش قارچ های خوراکی به تالیف ساسان عرب 7 7828 pedram90
دانلود کتاب الکترونیکی راهنمای پرورش قارچ صدفی و دکمه ای دانلود کتاب الکترونیکی راهنمای پرورش قارچ صدفی و دکمه ای 30 23589 pedram90
[Forum_Post_Title] صفحه اول انجمن | [Forum_Post_Title] ثبت نام در انجمن | [Forum_Post_Title] ورود به پنل کاربري

پرورش قارچ

عرض اتاق پرورش بایستی بحدی باشد که بتوان از راهروهایی که برای آن تعبیه می گردد، براحتی عبور نمود( حدود 70 سانتی متر) عرض طبقات پرورش قارچ را نیز حداکثر 180 سانتی متر در نظر می گیرند تا بتوان از دو طرف به وسط بستر قارچ دسترسی پیدا نمود و چنانچه طبقات پرورش قارچ در کنار دیوار باشد عرض آنرا حداکثر 90 سانتی متر قرار می دهند. 

همچنین می توان قارچ را در جعبه های چوبی در اندازه 60 در 90 سانتی متر و عمق 20 تا 25 سانتی متر پرورش داد. به منظور صرفه جویی در هزینه اولیه می توان، هر طبقه را با تخته های سه سانتی متری به عرض 90 تا 180 سانتی متر پوشانده و کود را مستقیما کف هر طبقه ریخته و قارچ را در آن کاشت و به این طرتیب احتیاجی به جعبه های چوبی نخواهد بود. طبقه بندی ها معمولا در طول اطاق پرورش انجام می گردد. روی سطح زمین نبایستی طبقه ای مستقر نمود، حداقل فاصله بین طبقه اول تا کف زمین 15 سانتی متر و فاصله هر طبقه از هم 60 سانتی متر می باشد.

بطور معمول برای پرورش قارچ در خانه فقط سه طبقه در نظر می گیرند و چنانچه اطاق به حد کافی وسیع باشد یک ردیف در طول اطاق در مجاور دیوار و یک طبقه (دو طرفه) در وسط و یک طبقه در طرف دیگر اطاق قرار می دهند بطوریکه دو راهرو به عرض 70 سانتی متر در دو طرف طبقه وسط، 180 سانتی متر باشد.

در یک اطاق بزرگ به طول 9 و عرض 5/6 متر می توان مساحتی در حدود یکصد متر مربع برای پرورش قارچ آماده نمود که از این سالن در هر فصل برداشت می توان استفاده نمود. و به 8 تا 850 کیلو قارچ دست یافت و چنانچه کاشت قارچ در جعبه های چوبی انجام گیرد تولید محصول از این میزان تا حدی بیشتر خواهد شد و در سالنی به ابعاد 5/9 و عرض 5/6 متر تعداد 180 جعبه جایگزین می گردد که محصول آن در یک فصل برداشت به حدود یک تن می رسد.

چنانچه محل پرورش قارچ محدود و کوچک باشد میزان احتیاج به کود و محلیکه باید آنرا تخمیر نمود، متناسب می باشد. لذا ترجیح داده می شود یک محوطه بتونی به ابعاد 5/1 متر ساخته و در مجاور آن محلی برای خروج آب مازاد کود در نظر بگیرند که فاضل آب را بتوان داخل سطل یا یک مخزن بتونی کوچک به ابعاد 40 سانتی متر وارد نمود. کف مخزن اصلی را به ضخامت 15 سانتی متر کاه ریخته و روی سطح کاه یک جعبه ای به ابعاد یک متر از جنس تور سیمی ضخیم که شبکه سوراخهای آن 5/0 سانتی متر  باشد بطوری قرار می دهند که از هر طرف با دیواره مخزن بتونی 25 سانتی متر فاصله داشته باشد و اطراف این توری را از کاه پر نموده و داخل توری را از پهن اسبی مخلوط با کاه پر نموده و پهن را خوب متراکم نموده  و سطح کود را نیز بطور کنبد مانند توده نموده تا آب باران به داخل توده کود نفوذ ننماید.

پس از 3 تا 4 روز به علت فعالیت باکتریهای تخمیر، درجه حرارت محیط توده به 70 درجه می رسد و مقداری از حجم توده کم می شود و در این موقع تمام توده کودی را که در مخزن قرار دارد برای هوادهی به محوطه مجاور توده برمی گردانند و در موقع برگرداندن کود بایستی سعی کرد حتی الامکان به تمام ذرات کود، هوا برسد تا اکسیژن مورد نیاز باکتریهای مخمر تامین گردد و پس از چند ساعت این توده را مجددا به داخل مخزن بذری ریخته و سطح آنرا با کاه بحد کافی انباشته تا سطح کود گنبدی شکل بشود. چنانچه در مخزن کوچک مجاور محل تخمیر فاضل آب جمع شده بوسیله سطل آنرا روی سطح کود می پاشند تا رطوبت توده تامین گردد مدت عملیات بین 15 - 10 روز به طول می انجامد و در این مدت 3 - 4 مرتبه بایستی کود برگردان بشود. و در خاتمه دوره سوم یا چهارم کود به رنگ قهوه ای تیره در آمده و ذرات آن ترد و شکننده شده و بوی مطبوعی از آن به مشام می رسد و چنانچه این شرایط در کود مشاهده نشود دلیل بر آن است که عملیات تخمیر به خوبی انجام نگرفته و در نحوه کار اشکالی وجود داشته است.

:: امتياز: نتيجه : 5 امتياز توسط 3 نفر مجموع امتياز : 56

:: بازديد : 5246
:: برچسب ها : تولید انواع قارچ ها , تولید قارچ صنعتی , تولید قارچ دکمه ای , تولید قارچ خانگی , تولید قارچ صدفی ,

:: ارسال شده در: پرورش قارچ , مقالات علمی و آموزشی ,
:: مطالب مرتبط: اصولی که باید در تهیه بذر قارچ بدانیم , اصول قفسه بندی در سالن تولید قارچ , بررسی مشکلات پرورش قارچ , کتاب جامع شناخت انواع بیماری های قارچ خوراکی , اصطلاحات و موارد فنی در پرورش قارچ خوراکی , فیلم آموزش مراحل پرورش قارچ دکمه ای و تولید کمپوست , فیلم تولید قارچ بصورت صنعتی , بررسی توجیه مالی پرورش قارچ صدفی و بازاریابی آن , نرم افزاز آموزش پرورش قارچ تحت اندروید , دانلود 8 جلسه آموزش قارچ بصورت کامل ,
نويسنده : پیمان
تاريخ : [پنجشنبه 19 بهمن 1391 ] [ 0:20]
ارسال نظر براي اين مطلب
اين نظر توسط fanaz در تاريخ 1392/8/1 و 21:32 دقيقه ارسال شده است

مرسی


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
آخرين مطالب ارسالي
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشي رمز عبور؟

progress عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
easymoblog آمار مطالب
» کل مطالب : 113
» کل نظرات : 699
stat آمار کاربران
» افراد آنلاين : 5
» تعداد اعضا : 5527

onlineuser کاربران آنلاين

servertime آمار بازديد
» بازديد امروز : 1,366
» بارديد ديروز : 1,597
» ورودي گوگل امروز : 460
» ورودي گوگل ديروز : 619
» بازديد هفته : 11,262
» بازديد ماه : 40,849
» بازديد سال : 330,156
» بازديد کلي : 2,405,369